26 Ekim 2015 Pazartesi

PhillipFx


26 Ekim Sabah Analizi





EURUSD


ABD ekonomisi son dönemde sallantıda görünüyor ve gelecek hafta açıklanacak olan ve zayıf çıkması beklenen üçüncü çeyrek gayrı safi yurt içi hasıla (GSYİH) verisinin bu durumu teyit etmesi bekleniyor. Bloomberg HT’nin haberine göre, Fed’in tekrar gösterge faizi sıfır seviyesi yakınında tutması bekleniyor. Çarşamba akşamı açıklanacak Fed’in faiz kararı ve Perşembe günkü GSYİH rakamı bu haftanın önemli konularından olacak. ABD’de ikinci çeyrekte yüzde 3.9 büyüyen ekonominin, Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre yüzde 1.7 genişlemesi bekleniyor.



Geçtiğimiz hafta AMB Başkanı Mario Draghi’nin açıklamalarının ardından Euro/Dolar oldukça sert bir düşüş gerçekleştirdi. Şu an için 1.1037 seviyesinde tutunmaya çalışan paritede satışların devamında 1.0930’lara doğru düşüşler görebiliriz. RSI göstergesinin aşırı satım gösterdiği ve Bollinger alt bandını zorlayan paritede tepki alımların gelmesi durumunda ise 1.12 ve ardından 1.1290’lara kadar bir toplarlanma gelebilir. 1.1290 yukarı yönlü geçilirse 1.1335 test edilebilir.


ALTIN


Altın vadeli kontratları, emtia fiyatlarındaki düşüşlerin enflasyon beklentilerini bastırması ve metale yönelik değer koruma amaçlı talebi azaltmasının ardından Ağustos ayından bu yana en büyük haftalık kaybını yaşadı. 22 ham maddeyi içeren Bloomberg Emtia Endeksi, domuz eti, şeker ve doğalgazdaki düşüşlerin öncülüğünde, son üç haftanın en düşük seviyesine indi. Altın Cuma günü erken saatlerde, dünyanın en büyük altın tüketiciliğinde Hindistan ile rekabet eden Çin’de faiz indirimine gidilmesinin, ekonomideki istikrarla birlikte altına talebini artıracağı beklentisiyle yüzde 1.1 kadar yükseldi.



Altın doların değer kazanmasıyla birlikte aşağı yönlü hareketine devam ediyor. 1164 seviyesinde hareket eden emtiada düşüşlerin devamında 1155’e kadar gevşemeler görebiliriz. 1155 aşağı yönlü kırılırsa 1120’’ler test edilebilir. Altın 4 saatlik grafiğe 100 barlık basit hareketli ortalamanın üzerinde kaldıkça tepki alımlarının gelmesi de olası. Alım yönündeki yatırımcılar için 1185 seviyesi önemli. 1185 üzeri kapanışlar 1200’lü seviyelere doğru atakları beraberinde getirebilir.


Dolar/TL


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, doların Türk lirası karşısında değer kaybetmesine ilişkin, “Spekülatiflerin ekim ayının ilk yarısından itibaren ortadan kalmaya başladığını göreceğiz dedik ve şimdi görüyoruz” dedi. “Diğer para birimleri bir yıl içinde dolar karşısında yüzde 21 civarında değer kaybederken Türk lirası yüzde 30’a yakın değer kaybetti. Bu aradaki yüzde 8-9’luk kayıp tam anlamıyla spekülatiftir. Geçtiğimi hafta itibarıyla dolar 3,05’ler seviyesinden 2,86’ya kadar düştü, daha düşmesi de muhtemeldir.” şeklinde konuştu.



Dolar/TL önceki haftaki yatay seyrinin ardından 2.9171’e kadar bir yükseliş gerçekleştirdi. 2.9350 üzeri kapanışlar 2.95’li seviyelere doğru yükselişleri beraberinde getirebilir. 2.95 yukarı yönlü kırılırsa 2.9720’ler test edilebilir. Aşırı alım bölgesindeki ve 4 saatlik grafiğe göre düşüş trendi içerisinde hareket etmeye devam eden parite de tepki satışlarının gelmesi durumunda 2.86’lara doğru bir geri çekilme gelebilir.




PhillipFx #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder