27 Ekim 2015 Salı

IMF, Japonya"ya Mali Sürdürülebilirlik Uyarısı Yaptı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Japonya’nın mali sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla satış vergisini 2017 yılında yüzde 8’den yüzde 10’a çıkarma planına uyması gerektiğini belirtti.


IMF Mali İşler (Fiscal Affairs – FA) departmanı başkanı Vitor Gaspar, Japonya ve diğer önde gelen ülkelerdeki politika yapıcıları yüzde ikilik enflasyon hedefine ulaşabilmek için mali, parasal ve yapısal tedbirleri bir arada ele alan bütüncül yaklaşımları benimsemesi gerektiğini söyledi.


Japonya’nın aynı zamanda uzun süreli mali sürdürülebilirliği sağlama yolunda aşamalı adımlar atması gerektiğini ifade ederek Gaspar orta ve uzun vadede uygulanacak çerçevenin ülkenin karşılaşacağı finansal sorunların çözümünde anahtar olacağını vurguladı.


Gelişmiş ülkeler içinde en yüksek ulusal borçluluğa sahip olan Japonya’nın yükümlülükleri ekonomisinin büyüklüğünün iki katını aşıyor. Ülkede hızla yaşlanan nüfusun sosyal güvenlik sistemine yaptığı baskının mali yapı için önemli bir tehdit olduğunun altı çiziliyor.


Portekiz’in eski Maliye Bakanı olan ve bu ülkedeki istikrar programının da uygulayıcısı olan Gaspar, yabancı işçilerin ülkeye gelmesinin ve kadınların işgücüne daha fazla katılmasının nüfus yaşlanması kaynaklı problemlerin rahatlamasına yardımcı olacağını sözlerine ekledi.


 



IMF, Japonya"ya Mali Sürdürülebilirlik Uyarısı Yaptı #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder