1 Ekim 2015 Perşembe

Armut Tatlısı

Meyve tatlıları hamur tatlılarına göre daha hafif ve tercih edilesi tatlılardır, kendiliğinden meyve şekeri içerdiğinden daha az beyaz şeker kullanarak hazırlayabilir ve gönül rahatlığıyla tüketebiliriz.Tatlınızı renklendirmek isterseniz gıdalarda güvenle kullanabileceğiniz gıda boyasından faydalanabilirsiniz. Sıvı halde olanlarından bir kaç damla ekleyebilirsiniz bütün armutların rengini kolaylıkla değiştirdiğini göreceksiniz.Toz halde olan gıda boyalarından kullanacaksanız yarım çay kaşığı eklemeniz yeterli olacaktır. Servis yaparken üzerine şekerleme ya da çeşitli yemişler serpiştirebilirsiniz.Afiyet olsun..


MALZEMELER


1 adet armut


2 adet karanfil


50 gr toz şeker


 


YAPILIŞI



Armutların içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun.

İçerisine karanfil, tarçın, su ve şeker koyun.


Önceden ısıtılmış 180 derecedeki firında 15 dakika pişirerek ılık servise sunun. 


Dilerseniz fındık fıstık gibi kuruyemişlerle sunabilirsiniz.

 



Armut Tatlısı #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder