1 Ekim 2015 Perşembe

Arnavut Ciğeri

Gayet pratik ve hızlı hazırlayabileceğiniz bir ara sıcak tarifi paylaşıyoruz: Arnavut ciğeri; kuzu eti kullandığımız için protein açısından zengin bir yiyecek hazırlamış oluyoruz, örneğin 100 gram kuzu etinde 20 gram protein bulunur.Bu nedenle besin değerlerine dikkat ederek besleniyorsanız arnavut ciğeriyle birlikte tükettiğiniz diğer yiyecekleri vitamin açısından zengin sebzelerden seçmelisiniz .Etinizin sert olmaması ve çabuk pişmesi için tuzunu en son eklemelisiniz..


MALZEMELER


1 adet kuzu ciğeri


1 çay bardağı un


2 çorba kaşığı kırmızı biber


1 su bardağı zeytinyağı


1 tutam tuz


 


YAPILIŞI


Ciğerlerin zarını soyup, damarlı yerlerini çıkartın. Suyunun iyice çıkması için delikli süzgece aktarıp ,bekletin.


Daha sonra 1 çorba kaşığı kırmızı biberi ilave edip iyice karıştırın. Ciğeri una bulayın, fazla unlarını silkeleyin,


kızdırılmış zeytinyağına katın.


Kavrulan ciğerleri bir tabağa çıkarın. Tavada artan yağda yarım çorba kaşığı kırmızı biberi hafifçe yakın.


Tabaktaki ciğerlerin üzerine gezdirip, dilerseniz piyazlık kesilmiş soğan ve maydanoz karışımı ile servis yapın.


 



Arnavut Ciğeri #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder