18 Kasım 2015 Çarşamba

Mozaik Pasta

Mozaik pasta hemen hepimize çocukluğumuzu ve annelerimizi hatırlatır.Her defasında tadı damağımızda kalan bu pastanın yapılışını buradan paylaşmak istedim.


Çikolatanın besleyici özelliklerinden ve enerji verdiğinden bahsetmiştim.Mozaik pasta yaparken de kakao yanında bitter çikolata da kullanırsanız çikolatanın hem lezzetinden hem de besin değerinden faydalanabilirsiniz.Dilerseniz hazırlayıp buzluğa da kaldırabilirsiniz, tüketeceğiniz zaman dilimleyip mikrodalgada çözdürmeniz yeterli olacaktır.Hem tazeliğini korur hem de çat kapı misafirlere hazırlıksız yakalanmamış olursunuz kolay gelsin..


MALZEMELER


  • 500 gram petit beurre bisküvi

  • 1 çay bardağı süt

  • 4 yemek kaşığı kakao

  • 6 yemek kaşığı toz şeker

  • 100 gram eritilmiş tereyağı

  • 70 gram bitter çikolata

 


 


YAPILIŞI


  • Petit beurre bisküvileri gelişigüzel kırarak ufak parçalara ayırın ve oval bir kaba aktarın.

  • Eritilmiş tereyağı,eritilmiş bitter çikolata, kakao, toz şeker ve süt ile karıştırın.

  • Bisküvilerin olduğu kaba aktarın. Tüm malzemeyi iyice özleşene kadar harmanlayın.

  • Alüminyum folyoyu mutfak tezgahınızın üzerine açın. Mozaik pasta harcını üzerine yerleştirin.

  • Folyoyu iki taraftan kapatarak pastanıza piramit şeklini verin.

  • Pürüzsüz bir şekil alması için yan taraflarını bir spatula yardımıyla bastırarak düzeltin.

  • Kolay dilimlenebilmesi için; mozaik pastayı buzdolabında 2- 3 saat kadar bekletin.

  • Tercih ederseniz krem şanti,fındık fıstık gibi ürünlerle süsleyebilirsiniz.

  • Afiyet olsun..




Mozaik Pasta #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder