1 Eylül 2015 Salı

Ağız Kokusuna Tarçın İle Son Verin

Her öğün sonrası diş fırçalama, diş ipi kullanımı, şekersiz sakız çiğneme ve dil yüzeyinin temizlenmesi ağız ve diş sağlığı için çok önemlidir. Gece sindirim sistemi çalışmaya devam ettiği için oluşan gazların ağızda nefesle beraber bir kokuya sebep olduğunu açıklayan Diş Hekimi Doğan Bircan, “Yediğimiz yiyeceklerden veya içtiğimiz içeceklerden alınan kötü kokuda nefesle beraber ortaya çıkıyor.” diyerek uyardı. Bircan, ağız kokusu şikayeti yaşayanlara şu önerileri sundu: “Özellikle bol su tüketmeliyiz. Yemekten sonra diş fırçaladığımız gibi mümkünse yatmadan önce diş ipi kullanmalıyız. Dil yüzeyi ve arka bölgesinin fırçalanması da ağız kokusunu minimize eder. Şeker içermeyen sakızlar çiğnemeliyiz. Tarçınlı ürünler tüketmeliyiz.” Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bakteriyi yok eder. Tarçın aromalı sakız da benzer bir etkiye sahiptir. İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur. Tarçın sayesinde hem ağız kokusundan kurtulup hemde diş sağlığınızı korumak mümkün. Tarçın diş etleri ve dişlerin yapısı için çok faydalıdır. Çayınıza ekleyebilir, toz olarak da tatlılarda ve içeceklerde tercih edebilirsiniz.



Ağız Kokusuna Tarçın İle Son Verin
#eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder