28 Eylül 2015 Pazartesi

PhillipFx



PHİLLİP1PHİLLİP2

 


 


EURUSD


ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 3.9 ile ilk açıklanandan daha hızlı büyüdü. Bloomberg HT’nin haberine göre, dolar göstergesi, Fed Başkanı Janet Yellen’ın faiz artırımının bu yıl uygun olduğunu düşünen politika yapıcılar arasında olduğunu açıklığa kavuşturmasının ardından son iki ayın en güçlü yükselişini gösterdi. Yüksek faiz görünümü, dolar bazında varlıkların çekiciliğini artırıyor. 2 Ekim’de açıklanacak olan istihdam verisinin, merkez bankasının parasal teşviği azaltması için durumu güçlendirmesi bekleniyor.



EUR/USD cuma günü 1.1116’lara kadar düşüşünün ardından tepki alımları ile şu an için 1.1188 seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. 1.12 üzeri kapanışlar fiyatların 1.1290’lara kadar yükselişler gerçekleştirmesini sağlayabilir. 1.1290 yukarı yönlü kırılırsa 1.14 lü seviyeler hedeflenebilir. RSI göstergesinin yönsüz kaldığı paritede, satım yönündeki yatırımcılar için 1.1120 desteği önemini koruyor.


ALTIN


Fed Başkanı Janet Yellen Perşembe günü yaptığı konuşmada, merkez bankasının bu yıl faiz artırımına gitme yolunda olduğunu söyledi. Altın geçen hafta, Fed’in faizi sabit tutma kararının ardından yüzde 3.1 yükseldi ancak cuma günü, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte ilk açıklanan rakamdan daha hızlı büyüdüğünü gösteren veri sonrası faiz artırımı endişelerinin güçlenmesinden dolayı düştü. Yüksek faizler, tahviller gibi faiz ödemeyen ya da hisse senetleri gibi getiri sağlamayan altının cazibesinin azalmasına neden oluyor.



Geçtiğimiz hafta 1156.75’a kadar yükseliş kaydeden altın 1145’lara kadar geri çekilme yaşadı. Yükselişlerin devamında 1154 direnci kırılırsa öncelikle 1165 ve ardından 1175 seviyeleri test edilebilir. 1146 altı kapanışlar 1136 desteğine kadar düşüşleri beraberinde getirebilir.


Dolar/TL


Rabobank stratejisti Piotr Matys, Merkez Bankası’nın faizi sabit tutmasından dolayı, TL üzerindeki baskının süreceğini kaydetti. Matys, raporunda, “Başkan Başçı, bir sonraki hareketin faiz artırımı olacağı şeklinde güçlü bir sinyal göndermezse, dolar/TL önümüzdeki haftalarda, özellikle kamuoyu araştırmaları 1 Kasım’daki seçimlerde AKP’nin muhtemelen tek başına iktidara gelemeyeceğini gösterirse, yeniden rekor seviyeye yükselmeye devam edecek” dedi.



Dolar/TL 3.02’lere kadar sert düşüşünün ardından 3.0435’lere doğru kayıplarını geri aldı. Paritede satış baskısı devam ederse 3.02 desteği yeniden test edilebilir. Dolar/TL 4 saatlik grafiğe göre 100 barlık üssel hareketli ortalamanın üzerinde kaldıkça yükselişlerin devamı gelebilir. 3.06 direnci oldukça kritik. 3.06 üzeri kapanıilar ile yeni rekor seviyeler test edilebilir.


 


Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 ” Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş.’nin izni alınmadan bu bilgilerin bir kısmı ya da tamamının kopyası çıkarılamaz, bilgisayar sistemlerine aktarılamaz



PhillipFx #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder