21 Eylül 2015 Pazartesi

PhillipFx



PHİLLİP1PHİLLİP2

 


 


EURUSD


Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), iki gün süren ve bugün sonuçlanan toplantısında politika faizini değiştirmedi ve bu gecikmenin inatçı bir şekilde düşük seyreden enflasyon ve küresel ekonomideki belirsiz görünüm ve finans piyasalarında son dönemde görülen kargaşadan kaynaklandığını işaret etti. Principal Global Investors’a göre Fed’in bu hafta faiz artırım kararı almamasına ile birlikte hala faiz oranlarını artırma yolunda ilerlemesinin etkisiyle önümüzdeki 12 ayda güçlenerek euro ile parite seviyesine (1 dolar=1euro) gelecek. Principal’ın CEO’su Kim McCaughan “Faizlerin yükselmemesi için ABD ekonomisi veya dünyada çok daha büyük bir şok yaşanması gerekir. Dolar, güvercin para politikası tarafından uzun bir süre aşağıda tutulamaz” dedi.



FED faiz kararı sonrası oldukça sert bir yükseliş kaydeden EUR/USD 1.1460’a kadar çıkışının ardından şu an için 1.1406 seviyelerinde seyrediyor. Bollinger üst bandını test eden paritede yükselişlerin devamı halinde 1.1470 direnci denenebilir. 1.1470 yukarı yönlü kırılırsa 1.1557 seviyesine doğru ataklar gelebilir. Tepki satışlarının gelmesi durumunda ise 1.1374’lere kadar geri çekilmeler gerçekleşebilir.


 


ALTIN


Spot altın, Singapur saati ile 08:09’da ons başına 1,131.70 dolar seviyesinde seyrediyordu ve bu hafta yüzde 2.1 yükseldi. Bloomberg HT’nin haberine göre fiyatlar Perşembe günü, Fed’in faizi sabit tutma kararı almasının ardından gelen güçlü alımlarla yüzde 1.3 yükselerek 1,133.93 dolar ile 3 Eylül’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) kararı, ABD ekonomisinin gücüne ilişkin tartışmaları alevlendirdi. Bu durum, iki yılı aşkın süredir düşen fiyatlardan dolayı sıkıntı çeken altın boğaları için iyi bir haber. Altın, güvenli liman taleplerinin yenilenmesi ile birlikte son dört haftanın ilk haftalık kazancına yöneldi.



Altın Fed kararı sonrası tırmanışını sürdürüyor. 1141’li fiyatları test eden emtiada alımların devamında 1154’lere kadar yükselişler gelebilir. Parabolic Sar göstergesine baktığımızda da fiyatların altında kalan noktalar yükselişlerin devamının gelebileceği şeklinde yorumlanabilir. Tepki satışlarının gelmesi durumunda ise ilk olarak 1134 ve ardından 1120’lere kadar geri çekilmeler gelebilir.


 


Dolar/TL


Fed’in faiz artışına gitmemesi ve Fed Başkanı Janet Yellen’ın kararın ardından yaptığı basın toplantısında verdiği güvercin mesajlar diğer gelişen para birimleri birlikte Türk Lirası’nın da üzerindeki baskıların azalmasına yol açtı. Kararın açıklanmasının ardından 2,97’li seviyelere çekilen dolar, sonrasında tekrar 3 seviyelerine geldi. Bugün ise tekrar 3 seviyesinin altını test etti.



Dolar/TL FED kararı sonrası 2.97’lere kadar gerilemesinin ardından gün içerisinde 3 seviyesi üzerinde tutunmaya çalıştı. Şu an için 2.9776’ya kadar sert bir düşüş gerçekleştiren paritede, 4 saatlik grafiğe göre 100 barlık üssel hareketli ortalama üzerinde tutundukça yükselişler gelebilir. 3.02 üzeri kapanışlar ile 3.04’ler yeniden gündeme gelebilir. Alternatif senaryoda satımların artmasıyla 2.96’lara kadar gevşemeler gelebilir.


 


Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 ” Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş.’nin izni alınmadan bu bilgilerin bir kısmı ya da tamamının kopyası çıkarılamaz, bilgisayar sistemlerine aktarılamaz.



PhillipFx #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder