30 Eylül 2015 Çarşamba

PhillipFx

EURUSD


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings döviz rezervlerindeki azalışın gelişen piyasaların üzerindeki makro ekonomik baskıları artırabileceğini belirtti. Bloomberg HT’nin haberine göre, ABD Hazine tahvili piyasası, Fed yetkililerinin ivmelenme öngörüsünü sürdürmesine rağmen, ABD’de enflasyon beklentilerinin gerilediği sinyali veriyor. Finans piyasaları, Pazartesi günü küresel hisse senetlerinin değerinde 800 milyar dolarlık erimeye neden olan satış dalgasının ardından duruldu. Euro Bölgesi’nde ekonomik güven bu ay beklenmedik bir şekilde artarken, dün açıklananan  ABD konut fiyat endeksi beklentilerin altında kaldı.



EUR/USD cuma günü sert  düşüşünün ardından tepki alımları ile 1.1260 direncinde tutunmaya çalışyor.  1.1260 üzeri kapanışlar paritenin 1.1290 ve ardından 1.1335’ lere kadar yükselişler gerçekleştirmesini sağlayabilir. 1.1335 yukarı yönlü kırılırsa 1.1425 hedeflenebilir. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi EUR/USD’ın yönü açısından belirleyici olacak. Veri olumlu gelirse paritede 1.1120’lere kadar geri çekilmeler gerçekleşebilir.


ALTIN


Emtia grubunda 15 aydır süren serbest düşüş tam bir krize dönüşmeye yüz tuttu. Bloomberg HT’nin haberine göre, yatırımcılar Çin’den gelen talebin azalmasına ve Fed tarafından sağlanan ucuz para döneminin sonunun gelmesine tepki veriyor. Altın, Fed’in bu yıl sona ermeden önce faiz artıracağı beklentilerinin, küresel piyasalardaki düşüş ile birlikte artan güvenli liman talebine ağır basmasının ardından düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Altın vadeli işlemleri New York Ticaret Borsası’nın Comex bölümünde, Aralık ayı için %0,34 düşerek onsu USD1.127,90 ‘den işlem gördü.



Fed yetkililerinden gelen olumlu yöndeki faiz artırım beklentileri altın üzerindeki satış baskının artmasına neden oluyor. 1122’lere kadar gerileyen emtia da satışların devamı halinde 1112’lere kadar düşüşler gelebilir. 1112 aşağı yönlü kırılırsa 1106’lara kadar gerilemeler görebiliriz. Tepki alışlarının gelmesi durumunda ise 1136’lara kadar yükselişler gerçekleşebilir.


Dolar/TL


Türkiye’de ekonomik güven endeksi Eylül ayında 70.9 ile rekor düşük seviyeye indi. Buna göre, ekonomik güven endeksi, Eylül’de geçen aya göre yüzde 16.7 azalarak 85.14 değerinden 70.89 değerine düştü. Bloomberg HT’nin haberine göre, ekonomik güven endeksindeki düşüş, endeksi oluşturan tüm güven endekslerindeki azalmadan kaynaklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği üyelerine yaptığı sunumda, cari işlemler açığındaki iyileşmenin Ağustos verisi ile birlikte belirginleşeceğini ve yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.



Dolar/TL 3.07’leri test etmesinin ardından tepki satışları ile 3.03’lere kadar sert bir düşüş yaşadı. Satışların devamı 3.0230’lara kadar kayıpları getirebilir. Aşırı satım bölgesindeki Dolar/TL 4 saatlik grafiğe göre 100 barlık basit hareketli ortalamanın üzerinde tutundukça yükselişlerin devamı gelebilir.  3.06 üzeri kapanışlar yeni rekor seviyelerin test edilmesini sağlayabilir. Yukarı yönlü trend görüntüsünü halen koruyor.


 


Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 ” Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş.’nin izni alınmadan bu bilgilerin bir kısmı ya da tamamının kopyası çıkarılamaz, bilgisayar sistemlerine aktarılamaz.



PhillipFx #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder