30 Eylül 2015 Çarşamba

Putin, Parlamento"dan Asker Göndermek İçin İzin İstedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yurt dışına asker göndermek için Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi’ne başvurarak izin istedi.


Kremlin Sarayından  yapılan açıklamada Rusya Anayasa’sının 102. maddesi gereği uluslararası hukuka ve evrensel prensiplere uygun olarak Rus ordusunun yurt dışında görevlendirilmesi için Federasyon Konseyi’ne tezkere gönderildiğini açıkladı.


Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da yaptığı açıklamada tezkerenin bugün gündeme geleceğini  ifade etti. Savunma ve Güvenlik Komisyonu’nun gündeme aldığı tezkere kapalı oturumda müzakere edilecek.


Batı basınında geçen hafta yer alan haberlerde Kremlin’in Suriye’ye 2 bin asker göndermek için Federasyon Konseyi’nden izin talep ettiği iddia edilmişti. Bölgede askeri varlığını artıran Rusya, terör örgütü IŞİD’e karşı hava operasyonlarına katılabileceği sinyali verdi.


Federasyon Konseyi son olarak Ukrayna’da yaşanan kriz nedeni ile 1 Mart 2014’te Devlet Başkanlığı’na ordunun yurt dışında görevlendirilmesi izni vermiş ve 25 Haziran 2014’te de izni sonlandırmıştı.


Kaynak: Cihan



Putin, Parlamento"dan Asker Göndermek İçin İzin İstedi #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder