29 Eylül 2015 Salı

PhilliFx




PHİLLİP1PHİLLİP2

 


EURUSD


Uluslararası piyasalar, Çin’den gelmeye devam eden kötü verilerden olumsuz etkileniyor. Bloomberg HT’nin haberine göre, yatırımcılar güvenli varlık özelliği taşıyan tahvil ve yene yöneliyor. ABD’de tüketici harcamaları Ağustos ayında, ABD ekonomisindeki güçlü seyri küresel yavaşlama ile başa çıkması ile birlikte, beklenenden fazla arttı ve gelirlerde yükseldi. Tüketici harcamalaları Ağustos ayında yüzde 0.4 arttı ve Temmuz ayındaki artış hızını tekrarladı. Fed’in Ekim ayında faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 16 görülürken, Aralık ayında faiz artırımına gidilme olasılığı yüzde 45 olarak öngörülüyor. ABD’de Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri, işgücü piyasasının sağlamlığına ilişkin ilave işaretler verebilir.



EUR/USD cuma günü sert  düşüşünün ardından tepki alımları ile 1.1263 seviyelerine kadar yükseliş kaydetti. 1.1260 üzeri kapanışlar paritenin 1.1290 ve ardından 1.1335’ lere kadar yükselişler gerçekleştirmesini sağlayabilir. 1.1335 yukarı yönlü kırılırsa 1.1425 hedeflenebilir. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi paritenin yönü açısından belirleyici olacak. Veri olumlu gelirse 1.1120’lere kadar geri çekilmeler gerçekleşebilir.


ALTIN


Altın, Fed yetkililerinin borçlanma maliyetlerinin görünümü ile ilişkin görüşlerini daha açık bir şekilde ifade etmeleri ile birlikte, Fed’in bu yıl faiz artırımına gideceği beklentilerinin güçlenmesi sonucu, düşüşünü ikinci güne taşıdı ve üst üste beşinci çeyrete de düşüş göstermeye yöneldi. Spot altın, Cuma günkü seviyesi olan ons başına 1,146.20 dolardan yüzde 0.7 kaybederek, Singapur saati ile 15:03’te 1,137.73 dolara geldi. Metal Cuma günü yüzde 0.7 aşağıda kapanmıştı. Altın beşinci çeyreği de kayıpla geçerse, 1997’den bu yana en uzun çeyrek dönem düşüş serisini gerçekleştirmiş olacak.



Fed yetkililerinden gelen olumlu yöndeki faiz artırım beklentileri altın üzerindeki satış baskının artmasına neden oluyor. 1132 seviyesinde tutunmaya çalışan emtiada satışların devamı halinde 1126’lara kadar gevşemeler görmemiz mümkün. Tepki alımlarının gelmesi halinde ise 1141’lere kadar toplarlanmalar gelebilir. Altın 4 saatlik grafiğe göre 100 barlık üssel hareketli ortalamanın üzerinde kaldıkça yükselişler görmemiz mümkün.


Dolar/TL


Türk tahvilleri, risk talebinin zayıflaması ile 2009 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bloomberg HT’nin haberine göre, Türk tahvilleri, Çin sanayi karlarındaki düşüşün yatırımcılarda küresel büyüme endişelerini alevlendirmesi ile 6 yılın en düşük kapanışını yapmaya hazırlanırken, lira düşüşü 6. güne taşıyor. Lira dolar karşısında, dün  işlemlerinde yüzde 0.6 kadar yükselmesinin ardından yüzde 0.4 zayıflayarak 3.0584 oldu. Çin verisindeki zayıflık daha riskli gelişen piyasa varlıklarına olan talebi zayıflatıyor. Türk hisseleri değer kaybediyor.



Aşırı alım bölgesindeki Dolar/TL 3.0653 seviyesine kadar yükselişini sürdürdi. Bollinger üst bandını zorlayan paritede 3.06 üzeri kapanışlar yeni rekor seviyelerin test edilmesini sağlayabilir. Tepki satışlarının oluşması durumunda 3.04’lere kadar geri çekilmeler gerçekleşebilir. Ancak şu an için trend yukarı yönlü görüntüsünü koruyor.


 


Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 ” Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş.’nin izni alınmadan bu bilgilerin bir kısmı ya da tamamının kopyası çıkarılamaz, bilgisayar sistemlerine aktarılamaz.



PhilliFx #eborsahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder