29 Aralık 2017 Cuma

VİOP’ta Son İşlem Günü ve Vade Sonu Uyarısı

Borsa İstanbul VİOP"ta işlem gören ve vade sonu Aralık 2017 olan olan Pay Opsiyon, BIST 30 Endeks Opsiyon, Mini BIST 30 Endeks Opsiyon, DolarTL Opsiyon, DolarTL Vadeli İşlem, EuroTL Vadeli İşlem, RubleTL Vadeli İşlem, YuanTL Vadeli İşlem, EUR/USD Çapraz Kuru Vadeli İşlem, Çelik Hurda Vadeli İşlem, Aylık Gecelik Repo Vadeli İşlem, Üç Aylık Gecelik Repo Vadeli İşlem, TL/Gr Altın Vadeli İşlem, Dolar/Ons Altın Vadeli İşlem, FBIST BYF Vadeli İşlem, BIST 30Endeks Vadeli İşlem, Pay Vadeli İşlem, Anadolu Kırmızı Buğday Vadeli İşlem,Makarnalık Buğday Vadeli İşlem, SASX10 Endeksi Vadeli İşlem, Ege Pamuk Vadeli İşlem ve Baz Yük Elektrik Vadeli İşlem Sözleşmeleri 29 Aralık 2017 Cuma günü sonunda itfa olacaktır. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası İşleyişine İlişkinUygulama Usulü ve Esaslarında duyurulduğu üzere söz konusu işlem günü sonunda;

- Pay, Anadolu Kırmızı Buğday, Makarnalık Buğday ve Ege Pamuk vadeli işlem sözleşmelerinde bulunan açık pozisyonlar doğrudan fiziki teslimata, diğer vadeli işlem sözleşmelerinde bulunan açık pozisyonlar nakdi uzlaşmaya konu olacaktır.

- BIST30 Endeks opsiyon sözleşmeleri, Mini BIST 30 Endeks opsiyon sözleşmeleri, Döviz opsiyon sözleşmeleri ve Pay opsiyon sözleşmelerinde karda olan opsiyonlar otomatik kullanıma konu olacaktır. Pay opsiyon sözleşmelerinde karda olmasına rağmen hak kullanımı istenmeyen opsiyonlara ilişkin olarak talimat verilmesi gerekmektedir.

İşleme kapatılacak olan vadeli işlem sözleşmelerine ilişkin bilgiler ekte yer almaktadır. Yeni açılacak sözleşmeler 2 Ocak 2018 Salı gününden itibaren VİOP"ta işlem görmeye başlayacaktır. Sözleşmelere ilişkin bilgilere 2 Ocak 2018  tarihli mevcut sözleşmeler ve sözleşme değişiklik dosyası adlı raporlardan http://connect.borsaistanbul.com sayfası üzerinden erişilebilecektir.

Önemle duyurulur.

  - http://eborsahaber.com/88562/2017/piyasalar/borsa-piyasalar/viopta-son-islem-gunu-vade-sonu-uyarisi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder