29 Aralık 2017 Cuma

Önemli Şirket Haberleri ve Değerlendirilmesi 29.12.2017

29.12.2017 Cuma sabahı itibariyle açıklanmış önemli şirket haberlerinin Ziraat yatırım araştırma bölümü değerlendirmesi ile aşağıda bulabilirsiniz.

Alarko GYO (ALGYO, Pozitif):


Şirket"in gayrimenkuller portföyünün yaklaşık yarısını oluşturan Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü"nün, yapılan ekspertiz değerleme raporunda piyasa değeri 306mn TL hesaplanmıştır. Geçen yılki değerleme raporunda 202,5mn TL değer biçilmişti.

Bosch Fren (BFREN, Nötr):


Şirketin halihazırda 10mn TL olan mevcut kayıtlı sermaye tavanı süresinin 2018-2022 (5 yıl) yıllarını kapsamak üzere beş yıl süreyle uzatılması ve bu doğrultuda Şirket esas sözleşmesinin 7. maddesinin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kuruluna sunnulmuştur. Bunun üzerine, Kurul"un 28.11.2017 tarihli yazısı ile Şirketten söz konusu başvurusunun değerlendirilebilmesi amacıyla bazı ilave bilgi ve belgeler talep edilmiş olup, esas sözleşme metninde değişiklikler yapılmasına ilişkin görüşlerini belirtmişler ve bu kapsamda, 28.12.2017 tarihli yeni bir yönetim kurulu kararı alınmıştır.

Boyner Perakende (BOYP, Nötr):


Bağlı ortaklığı Beymen Mağazacılık A.Ş. dün itibariyle paylarının, 20.12.2017 tarihli Şirket açıklaması çerçevesinde halka arz edilmesi işlemlerine yönelik olarak, Esas Sözleşmesi"nin ilgili maddelerinde sermaye piyasası mevzuatı doğrultusunda yapılacak olan değişikliklere izin verilmesi talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu"na başvuruda bulunmuştur.

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Nötr):


Şirketin, hammadde kaynaklarına yakın bölgelerde yatırım yapma stratejisine bağlı olarak sürdürdüğü araştırma ve inceleme faaliyetleri kapsamında, 26/12/2017 tarihinde Tunus"ta görüşmeler yapılmıştır. Hâlihazırda Tunus otoriteleri tarafından açıkllanmış bir proje olmamakla birlikte, gündeme gelmesi halinde, içerik ve şartlarının uygun olmasına bağlı olarak değerlendirilmesi söz konusu olabilecektir.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Öneri "EKLE", Nötr):


Banka"nın Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu; Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. (SAHA) tarafından yapılan inceleme sonucunda 9,34"ten (93,42), 9,43"e (94,29) yükseltilmiştir.


Doğuş GYO (DGGYO, Sınırlı Pozitif):


Şirket"in Kocaeli"nde yer alan taşınmazı üzerinde inşaatı tamamlanmış olan Otomotiv Showroom ve Servis Alanı ile Ticari Alanının 10 yıl süre ile Doğuş Oto Pazarlama ve Ticaret A.Ş."ne; kira başlangıç tarihinin, kiracı tarafından İşletme Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınmasından bir ay sonra başlayacak ve kira bedelinin ilk yıl için yıllık 480bin EUR + KDV olacak şekilde kiralanarak taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.

Finansbank (FINBN, Nötr):


Banka, seküritizasyon programı çerçevesinde Şubat 2028 vadeli 150mn USD ve 350mn EUR ttutarında havale akımlarına dayalı gelecekteki nakit akış işlemi (future flow) ve hazine finansmanı işlemleri gerçekleştirmiştir.

Klimasan Klima (KLMSN, Nötr):


Şirket"in bağlı ortağı Metalfrio West Africa Ltd"nin yine Nijerya"da yerleşik Sabcool Ltd ünvanlı şirketin hisselerinin %90"ını 48mn Naira (yaklaşık 145bin USD) bedel ile satın almış olduğu ve sözkonusu bedelin nakden ödenmeyip, hisselerin alacağa mahsuben devralındığı Şirket"e bildirilmiştir.

Kipa Ticaret (KIPA, Nötr):


28.12.2017 tarihi itibariyle Şirket mülkiyetinde yer alan gayrimenkullerden Mersin Alışveriş Merkezi"nin Akdeniz Alışveriş Merkezi San. ve Tic. Ltd. Şti."ye satışı 110mn TL + KDV bedel ile tamamlanmış ve tapu devri gerçekleştirilmiştir. Satış bedelinin 29,8mn TL"lik kısmı teminat mektubu karşılığı vadeli (8 ay sonra) tahsil edilecek olup, kalan kısım peşin olarak tahsil edilmiştir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

***
Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

- http://eborsahaber.com/88539/2017/sirket-haberleri/onemli-sirket-haberleri-degerlendirilmesi-29-12-2017/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder