28 Aralık 2017 Perşembe

Hisse Senedi, Yeni Yıla Girerken Favori Yatırım Aracı Oldu

Kurumsal Yatırımcı dergisinin düzenlediği "Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi"ne göre, yeni yılın ilk çeyreğinde öne çıkan yatırım aracı hisse senedi olacak.

Fon yöneticilerinin borsada sektör tercihleri bankacılık, perakende ve petrokimya olarak sıralandı. Hisse senedi yoğun yatırım fonları yine favori.


En Fazla Takip Edilecek Ekonomik Veri ise Enflasyon

Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti 2018 1. Çeyrek Anketi, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) üyelerinden oluşan 19 fon yöneticisinin katılımıyla 20-27 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Yeni yıla girerken ABD Merkez Bankası kararları yine belirleyici ABD Merkez Bankası"nın (FED) para politikasına ilişkin kararlar yeni yıla girerken de fon yöneticileri tarafından piyasalarda en önemli belirleyici faktör olarak belirtildi. Beklenti anketine katılan fon yöneticilerinin %36"sı bu yönde görüş belirtti. Anketin diğer faktörler seçeneğine gelen dört cevabın ikisi şirketlerin kar beklentileri, biri ABD"de ekonomik gelişmeler ve bir diğeri de enflasyon olarak yer aldı.

Piyasalarda Belirleyici Olacak Etken %
FED para politikası kararları 36
İç siyasi gelişmeler 11
Avrupa"da ekonomik ve siyasi gelişmeler 5
Dış siyasi gelişmeler ve Orta Doğu 11
TCMB para politikası kararları 16
Çin ve Uzakdoğu ekonomik verileri -
Diğer 21



Hisse Senedi Yeni Yılın İlk Çeyreğinde Öne Çıkıyor


Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi"ne katılanların %48"i yeni yılın ilk çeyreğinde yatırım aracı tercihlerinin hisse senedi olacağını belirtti. En yakın takip eden yatırım aracı ise %21 ile özel sektör tahvili oldu.


Yatırım aracı hangisi olur? %
Kısa vadeli hazine bonosu/repo 5
Hisse senedi 48
Altın 5
Özel sektör tahvili 21
Euro/Dolar 5
Emtia -
Uzun vadeli tahvil -
Eurobond 16

Enflasyon Yine En Önemli Gösterge

Fon yöneticilerinin takip edeceği en önemli ekonomik göstergeyi sorgulayan anket sorusuna verilen cevaplar, 20177 yılının son iki çeyreğindeki sonucun değişmediğini ortaya koydu. Katılımcıların %58"inin belirttiği Enflasyon yeni yılın ilk çeyreği için de en önemli gösterge oldu. Döviz kuru %26 ile izledi.

En çok hangi ekonomik gösterge takip edilecek? %
Enflasyon 58
Büyüme 11
Cari açık -
Döviz kuru 26
Bütçe açığı 5
Petrol fiyatları -
Diğer -

Avrupa piyasalarından yüksek performans beklentisi sürüyor

Fon yöneticileri, küresel hisse senedi piyasalarında beklenen en iyi performansa yönelik olarak Avrupa piyasalarını tercih etmeye devam edecek. Anket katılımcılarının %42"si ilk çeyrekte en iyi performansı Avrupa"dan beklediklerini belirtirken, gelişmekte olan piyasalar %32, ABD %26 oy aldı.

Hangi ülke/bölge borsalarından iyi performans bekliyorsunuz? %
ABD 26
Avrupa 42
Gelişmekte olan piyasalar 32
Diğer -


  - http://eborsahaber.com/88503/2017/gundem/hisse-senedi-yeni-yila-girerken-favori-yatirim-araci-oldu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder